Investeren in infrastructuur (irrigatie, energie, transport, informatie, communicatietechnologie,…) leidt tot groei in productiviteit en inkomen, en verbeteringen in gezondheidszorg en onderwijs. Door technologische vooruitgang kunnen we duurzame oplossingen bedenken voor bijvoorbeeld economische uitdagingen en milieuproblemen. Daarnaast zorgt deze vooruitgang ervoor dat er nieuwe jobs worden gecreëerd. 

 

Tegen 2030 moeten we niet alleen mikken op duurzame en inclusieve infrastructuur, maar ook op toegankelijkheid en betaalbaarheid. Ook de minst ontwikkelde landen moeten bijvoorbeeld toegang hebben tot internet.

 

Vandaag de dag is de basisinfrastructuur in de minst ontwikkelde landen nog ondermaats. Velen hebben geen toegang tot elektriciteit (2,6 miljard mensen), sanitaire basisvoorzieningen (2,4 miljard), water (800 miljoen), betrouwbare telefoonverbinding (1,5 miljard), gezondheidsdiensten en onderwijs.

 

Meer dan 4 miljard mensen hebben geen toegang tot internet, voornamelijk in de ontwikkelingslanden. Deze digitale kloof moet gedicht worden om toegang tot informatie en kennis te garanderen en zo innovatie en ondernemerschap te bevorderen.

 

Wat kan jij doen om mee te bouwen aan SDG 9?

 

  • Richt een van je onderzoeken op school (GIP, spreekbeurt, presentatie, thesis…) op het thema van duurzame ontwikkeling.
  • Start een gesprek op school over hoe de school zichzelf ziet in de toekomst en wat nodig is om dit te bereiken.

Cliquez sur un autre ODD à gauche.